Volledig scherm
De politie is ter plekke op de TU Delft. Er zou mogelijk een gewapende man in een van de gebouwen zijn. © District8

Grote politiemacht bij TU Delft na vals alarm mogelijk gewapende man

Een grote politiemacht heeft zich vanmiddag verzameld bij de TU Delft. Agenten ontvingen een melding van een gewapende man die zich in een van de gebouwen zou bevinden. De politieactie werd kort na de melding afgebouwd nadat agenten geen vuurwapen of verdachte aantroffen.

Op beelden was te zien dat er agenten aanwezig waren met kogelwerende vesten bij een gebouw waarin de studies Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen zijn gehuisvest. Zij doorzochten korte tijd een gedeelte van het gebouw. Rond 15.40 uur werd besloten om de actie af te bouwen. 

,,Er werd een klein gedeelte ontruimd”, meldde woordvoerster Karen Collet van TU Delft aan deze krant. ,,Maar daarvoor hoefden er geen lessen onderbroken te worden. We hebben uiteindelijk de veiligheidsmaatregelen gevolgd die de politie oplegde.” 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Victor Schildkamp on Twitter

Agenten lopen lachend weg, het lijkt loos alarm, die "man met wapen", bij de TU Delft

Victor Schildkamp on Twitter

Voor wat het waard is: een student van de TU vertelt dat iemand op het toilet dacht bij iemand anders een wapen te zien. Daar zou melding van gemaakt zijn en is dus de politie gebeld Het lijkt allemaal loos alarm, alles is weer rustig hier

Victor Schildkamp on Twitter

Studenten van de TU Delft afd. werktuigbouwkunde kregen tal van verontruste appjes van familie en vrienden ("zit jij daar? Ben je veilig?"), maar merkten binnen weinig. Althans, van die "man met wapen", wel van al die agenten