Volledig scherm
De wereldrecord-boot © AD

Grootste Lego-boot ter wereld te zien in Jaarbeurs

In de Jaarbeurs staat deze week het grootste Lego-schip ter wereld. Het vaartuig is onderdeel van het evenement LegoWorld.

Quote

Elke afdeling heeft een deel gemaakt en dat is uiteinde­lijk deze boot geworden

Medewerkster DFDS Seaways

De boot is 12,035 meter lang en is gemaakt door werknemers van DFDS Seaways. Dat bedrijf bestaat 150 jaar en besloot ter ere van dat jubileum het schip te bouwen. ,,Elke afdeling heeft een deel gemaakt en dat is uiteindelijk deze boot geworden'', vertelt een medewerkster. Het schip is in Edinburgh, Schotland in elkaar gezet. Het werk heeft 900 uur gekost.

De afgelopen weken is het schip op een trailer door Europa gereden. ,,We zijn begonnen in Scandinavië, daarna zijn we via de Baltische Staten en Engeland naar Nederland gekomen. Vorige week hebben we een schooltoer gedaan en zijn we langs verschillende scholen in het land gegaan. Volgende week gaat de boot terug naar Engeland.''

Veel steentjes
Op 17 augustus werd het vaartuig officieel opgenomen in het Guinness Book of Records. Uit hoeveel steentjes de boot bestaat, is nog onderdeel van een prijsvraag, maar zeker is dat het er erg veel zijn.

LegoWorld duurt nog tot aanstaande maandag. In de Jaarbeurs liggen miljoenen Lego-steentjes en kunnen kinderen ook zelf bouwen.