Volledig scherm
PREMIUM
© GUUS SCHOONEWILLE

Gezondheidsraad: Vitamine D is ‘geen wondermiddel’, maar ‘grote winst’ als kwetsbaren het zouden slikken

UpdateOp basis van de huidige wetenschappelijke onderzoeken is het volgens de Gezondheidsraad ‘niet te beoordelen’ of vitamine D slikken bijdraagt aan het voorkomen van corona. Het adviesorgaan benadrukt wél dat kwetsbare groepen, zoals kleine kinderen en ouderen, er verstandig aan doen om extra vitamine D in te nemen. 

3 reacties

 • Hugo Jansen

  1 maand geleden
  Op de site van de Gezondheidsraad staat de brief van 3 maart die het advies aan de minister geeft: 'Vitamine D helpt niet tegen Corona." Ik lees dat de Raad vooral kijkt naar het meest recente onderzoek: Entrenas Castillo et al (2020). Maar dat onderzoek is 'afgebrand' door insiders. De vitamine D werd in één grote dosis toegediend: niet goed. En de vitamine werd veel te laat toegediend: ze werd pas werkzaam 3 weken na aanvang van de corona symptomen. Dan is het echt te laat.
 • Hugo Jansen

  1 maand geleden
  Savelkoul is niet de enige 'strijder in de woestijn'. Op youtube kunt U een discussie in het Duits volgen door deze titel te zoeken: Podiumsdiskussion und Fragerunde mit den Vitamin D-Experten. Of één van de vele video's van dr Seheult, in het engels : "Vitamin D and COVID 19: The Evidence for Prevention and Treatment of Coronavirus (SARS CoV 2)". Als we voldoende vitamine D zouden hebben, gingen onze medicijn-kosten flink omlaag.
 • Hugo Jansen

  1 maand geleden
  Op 7 april vorig jaar begon ik met 20 microgram vitamine D3. Volgens het flesje was dat al 4 maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Maar bij een bloedtest in juni bleek ik veel te weinig vitamine D te hebben: 17 ng ( nanogram), terwijl dat minstens 30 moet zijn ( maar niet meer dan 100 ng) . Ik ging grotere pillletjes nemen: van 100 mcg. In oktober had ik nòg te weinig vitamine D: slechts 28 ng. Toen ging ik 200 mcg nemen. Nu heb ik 34 ng. Het advies van 10 mcg is veel te laag.
 1. Boeven bibberen na kraak chatsystemen: ‘Ze kunnen beter weer in de sauna gaan overleggen’
  PREMIUM
  Encrochat

  Boeven bibberen na kraak chatsyste­men: ‘Ze kunnen beter weer in de sauna gaan overleggen’

  Grootschalige cokesmokkel, Colombiaanse cocaïnewasserij, aanslag op een woning, foute wouten en drugslabs: de klappen die het kraken van de versleutelde communicatiedienst Encrochat aan de onderwereld uitdeelt, worden langzaamaan zichtbaar. Advocaten bestrijden voor hun panikerende clientèle de rechtmatigheid van de hack, vooralsnog zonder succes. ,,Criminelen kunnen beter weer gewoon in de sauna gaan overleggen.”
 1. Emotionele demonstratie voor veiligheid van vrouwen: 'Hands off our women!'
  Play

  Emotionele demonstra­tie voor veiligheid van vrouwen: 'Hands off our women!'

 2. Testen voor toegang is in Grote Kerk Breda geen optie: 'Gaat voor ons niet werken'
  Play

  Testen voor toegang is in Grote Kerk Breda geen optie: 'Gaat voor ons niet werken'