Gewonde bij schietincident Doetinchem; auto met kogelgaten weggesleept

update | videoIn de buurt van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem heeft zondagavond een schietincident plaatsgevonden. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Volgens de politie is er één gewonde gevallen, die medisch is behandeld. Het is onbekend hoe de gewonde persoon eraan toe is.

Aan de voorkant van het ziekenhuis, bij de hoofdingang, deed de politie uitgebreid onderzoek. Daarbij is onder meer een blauwe auto onderzocht, die later in opdracht van de politie is weggesleept. In de auto waren kogelgaten te zien.

De weg voor het ziekenhuis werd na 23.00 uur weer afgezet, zodat er daar met behulp van politiehonden verder onderzoek gedaan kon worden.

Volledig scherm
Een van de kogelgaten in de auto bij de hoofdingang van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. © Eastview Media

Kogelhulzen

Eerder op de avond was de Kruisbergseweg even afgesloten en werd het verkeer omgeleid. Op straat lagen kogelhulzen.  De politie wilde zondagavond niets zeggen over daders en slachtoffers.

De woordvoerder van het ziekenhuis liet weten dat patiënten en bezoekers van het ziekenhuis niet in gevaar zijn geweest. Het ziekenhuis was de hele avond gewoon open.

Volledig scherm
De Kruisbergseweg is afgesloten door de politie. © Eastview Media