Volledig scherm
© Getty Images

Gevoelige persoonsgegevens van hand tot hand bij energieverkopers

Energieverkopers wisselen op grote schaal persoonsgegevens uit om telefonisch te kunnen verkopen. Adressen, bankrekeningnummers, zelfs burgerservicenummers gaan van hand tot hand. Dat blijkt uit documenten in handen van deze krant en gesprekken met verkopers.

 1. LIVE | Virusdruppeltjes kunnen half uur in lift blijven hangen, ‘Kwart rookt meer door coronastress’
  VIDEO

  LIVE | Virusdrup­pel­tjes kunnen half uur in lift blijven hangen, ‘Kwart rookt meer door coro­nastress’

  Hoesten en niezen in een lift kan een wolk aerosolen - onzichtbaar kleine druppeltjes - veroorzaken die bij gesloten deuren wel een half uur blijft hangen. Als die druppeltjes afkomstig zijn van een met corona besmet persoon is de kans groot dat anderen bij inademing het virus oplopen. Als de liftdeuren langer open blijven, is de wolk binnen een aantal minuten weg, blijkt uit onderzoek van de UvA en het Amsterdam UMC. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. Advocaat: ‘Mijn cliënt kan onmogelijk de moord op Wiersum hebben gepleegd’
  video

  Advocaat: ‘Mijn cliënt kan onmogelijk de moord op Wiersum hebben gepleegd’

  ,,Het is onmogelijk dat mijn cliënt het gedaan kan hebben.” Dat zei advocaat Gerald Roethof maandag in de beveiligde rechtbank op Schiphol tijdens een nieuwe inleidende zitting tegen drie verdachten, die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om Moreno B. en Giërmo B. en Anouar Taghi, de neef van Ridouan Taghi. Het was voor het eerst dat de drie verdachten tegelijkertijd voor de rechter verschijnen.