Demonstratie bij de Alphense gevangenis, in juni 2021. De demonstranten eisten de vrijlating van complotdenker Wouter Raatgever.
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstratie bij de Alphense gevangenis, in juni 2021. De demonstranten eisten de vrijlating van complotdenker Wouter Raatgever. © Josh Walet

Gemeente daagt Twitter om complottheorieën over satanisch pedonetwerk te verwijderen

Bodegraven-Reeuwijk zet de strijd voort tegen de verzinsels van complotdenkers Kat, Raatgever en Knevel. In een kort geding vraagt de gemeente aan het Amerikaanse sociale-mediabedrijf Twitter om alle berichten te verwijderen rondom de complottheorieën over ‘ritueel satanisch kindermisbruik’.

 1. Containerschepen gewild doelwit van drugskartels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’
  PREMIUM

  Container­sche­pen gewild doelwit van drugskar­tels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’

  De politie verwijt de multinationals achter de enorme containerschepen weg te kijken voor hun rol in de wereldwijde cokehandel. Criminelen betalen makkelijk anderhalve ton voor informatie over hun containers met coke. Of ze vragen de bemanning van dergelijke schepen om voor aankomst in de haven drugs overboord te slingeren. Scheepvaartbedrijven zijn een gewild doelwit voor drugskartels.
 2. Topadvocaat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaanden Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

  Topadvo­caat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaan­den Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

  De nabestaanden van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en kroongetuige Nabil B. kunnen op grond van de harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de staat aansprakelijk stellen voor immateriële en materiële schade, stelt topadvocaat Geert-Jan Knoops tegen deze site. Het uitgelekte conceptrapport zou uitwijzen dat politie en justitie veel steken hebben laten vallen op het gebied van beveiliging. ,,Dit kan zeker als basis dienen voor verdere juridische stappen.”