Volledig scherm
© HVZeeland

Gemaskerde mannen gaan er met opbrengst van Zeeuws festival vandoor

Drie gemaskerde mannen hebben afgelopen nacht de organisatie van muziekfestival Hrieps in het Zeeuwse Grijpskerke overvallen. Er zouden tienduizenden euro’s zijn buitgemaakt, maar er wordt zelfs gesproken over honderdduizenden. 

Het exacte bedrag van de overval is niet bekend, omdat het om de dagopbrengst gaat. De balans moest nog worden opgemaakt. Door de 7500 bezoekers werd heel de avond gedanst en stevig gedronken.

De overval werd gepleegd in een woning aan de Keizerstraat in Grijpskerke. Er raakte niemand gewond. Het drietal kwam het huis binnen rond 03.15 uur, door een ruit te breken met een steen. Ze troffen de bewoonster aan en eisten geld van haar. Daarna verdwenen ze, met het geld. Volgens een buurtbewoner ging de overval heel erg snel. De vluchtauto, vermoedelijk grijs, reed met piepende banden weg. 

De politie is een groot onderzoek gestart, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het festival vond zaterdag plaats. Er waren zo'n 7500 mensen aanwezig. Volgens Hugo Kramer van de organisatie is het evenement zelf zonder grote problemen verlopen. De verslagenheid is groot. 

,,Jongens en meisjes na een zeer goed en leuk verlopen 25 editie waar we jullie allemaal enorm dankbaar voor zijn nu een heel slecht bericht”, meldt de organisatie op Facebook. ,,Afgelopen nacht zijn wij op een zeer ernstige manier beroofd in Grijpskerke. Wij roepen hierbij iedereen op die mogelijk informatie kan aanleveren. Let op doe dit niet via ons maar meld dit bij de Politie Middelburg via het volgende telefoonnummer 0900-8844.”

Bezoekers leven massaal mee. De overval wordt massaal gedeeld op sociale media. 

Volledig scherm
© Ruben Oreel
  1. René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbeweging’

    René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbewe­ging’

    De 24-jarige René V., die ervan wordt verdacht vanuit zijn auto vier vrouwen te hebben gestoken, kon worden opgespoord doordat een slachtoffer van een eerder incident in Schagen het kenteken van zijn auto had genoteerd. Dit bleek vandaag bij het begin van zijn strafzaak. V. zegt zich zeer weinig meer van alles te herinneren, mede doordat hij tijdens de verschillende steekpartijen vaak onder invloed was van drugs.