Sandra met een kip, overigens niet dé kip. Die is inmiddels overleden.
Volledig scherm
Sandra met een kip, overigens niet dé kip. Die is inmiddels overleden. © Sandra van de Werd

Geen straf voor Sandra die Jip de kip stal uit kunstproject

Sandra van de Werd, de vrouw die in januari 2016 een kip meenam uit een studieproject op de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam wordt schuldig verklaard aan diefstal, maar krijgt verder geen straf.  Dat heeft de rechtbank Amsterdam bepaald.

 1. Veehouder vol onbegrip na inbeslagname koeien, paarden, geiten en schapen: 'Ze hebben de pik op ons'
  PREMIUM

  Veehouder vol onbegrip na inbeslagna­me koeien, paarden, geiten en schapen: 'Ze hebben de pik op ons'

  NIEUWLEUSEN - Ja, de stal is oud, de overige onderkomens zijn gammel en hier en daar stonden beesten in de nattigheid. En inderdaad, misschien waren er te veel dieren. Maar de beschuldiging dat het dierenwelzijn op hun erf in het geding zou zijn, dat raakt de familie bij wie woensdag 150 dieren meegenomen werden diep. ,,Wij zorgen goed voor onze dieren. Ze komen niks tekort."
 2. OM-topman verdedigt preventieve arrestaties voor demonstratie A12

  OM-topman verdedigt preventie­ve arresta­ties voor demonstra­tie A12

  De hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, vindt dat ,,protesten steeds grimmiger worden” en verdedigt in een interview met NRC de preventieve aanhoudingen van klimaatactivisten, nu ruim een week geleden. Over de kritiek op de acht omstreden arrestaties zegt Van der Burg tegen de krant: ,,Die aanhoudingen zijn op verdenking van opruiing, een strafbaar feit, gebaseerd. En we hebben de meest laagdrempelige manier gebruikt om hen op te pakken.”