Frank Poorthuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Poorthuis. © Joost Hoving

Frank zit in quarantaine: ‘Bijna doodgedonderd voor de corona me pakt’

Net als veel Nederlanders blijft redacteur Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 28. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.

Dat je op de vlucht bent voor het coronavirus, van de trap af lazert en je nek breekt. Hoe stom zou dat zijn? Het overkwam me een dezer dagen, bijna. Maar voor ik vertel hoe mijn vrouw reageerde, moet ik even zeggen dat de film Heartburn een van mijn favorieten is. 

  1. Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
    Politiegeweld Amerika

    Duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld: Dam in Amsterdam bomvol

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. Ook Kamerleden reageren verontwaardigd. Burgemeester Halsema ziet echter geen reden om in te grijpen. ,,De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, zo laat haar woordvoerder weten.