Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Flinke files richting stranden, maar zeker niet overal

De drukte op de wegen richting de kust wordt steeds groter. Met name op de wegen richting Noord-Hollandse en Zeeuwse stranden nemen de files toe. In totaal staat er meer dan 60 kilometer file, meldt de ANWB

In Zeeland is de drukte op de wegen tot nu toe het grootst. Dit komt voor een groot deel door dagjesmensen. Daarnaast is er veel oponthoud door een ongeluk bij Rilland. Het verkeer vanuit Bergen op Zoom moest door dit ongeluk over de vluchtstrook, waardoor er flinke vertraging ontstond.

In andere kustgebieden is er op dit moment geen file te ontdekken. Zo is het op kustwegen richting Noordwijk, Katwijk en Scheveningen niet opvallend druk. Ook in Zuid-Holland valt de drukte mee, wat wellicht te maken heeft met de oproep van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid om drukte te vermijden. 

Oproepen om drukte te ontlopen

Een dergelijke oproep wordt op meer plaatsen gedaan. Zo raden ook de Veiligheidsregio's Zeeland en Kennemerland (Noord-Holland) mensen af om naar het strand te gaan. En ook de NS roept in een tweet op om alleen met de trein te reizen als dat noodzakelijk is, omdat ze zien dat de drukte in treinen naar Zandvoort toeneemt.

Daarnaast worden sommige wegen richting de kust afgesloten om te voorkomen dat de stranden te vol worden. In IJmuiden, Zandvoort en Bloemendaal is dit op enkele wegen bijvoorbeeld het geval.  

Bekijk deze video over de horeca in coronatijd.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.