Volledig scherm
Filosoof Daan Roovers © Maikel Samuels

‘Filosoof Daan Roovers wordt de nieuwe Denker des Vaderlands’

Filosoof Daan Roovers is benoemd tot de nieuwe Denker des Vaderlands. Dat maakt de stichting Maand van de Filosofie dinsdagmiddag bekend, zo meldt Trouw.

Roovers is voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine en de drijvende kracht achter De Nacht van de Filosofie. Ze is de opvolger van René ten Bos die de titel sinds 21 april 2017 droeg. Eerdere Denkers waren Hans Achterhuis en René Gude.

De nieuwe Denker des Vaderlands wil in haar functie debatten leiden, waarbij iedereen aan het woord komt. ,,We moeten een ruimte veroveren waar mensen op gelijke voet in gesprek kunnen gaan. Waar je naar elkaar leert te luisteren’’, zegt ze in de krant. ,,Wat binnen dat debat mijn eigen mening is, vind ik minder relevant.’’

  1. Vluchteling uit Bahrein sleept Nederland voor  Europese rechter

    Vluchte­ling uit Bahrein sleept Nederland voor Europese rechter

    Een vluchteling werd door Nederland uitgezet naar Bahrein en kreeg daar levenslang. Nu stapt hij naar de Europese rechter, bevestigt z'n advocaat Flip Schüller, na berichtgeving van NRC. Ali Mohammed al-Showaikh, de asielzoeker die eind oktober door Nederland werd uitgezet en vier maanden later in Bahrein tot levenslang werd veroordeeld, heeft vandaag een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.