Volledig scherm
Politie doet onderzoek na fatale brand in Duiven. © Luciano De Graaf

Fatale woningbrand in Duiven was familiedrama

Bij de fatale woningbrand in Duiven, waarbij vrijdag drie mensen omkwamen, is sprake van een familiedrama. Dat meldt de politie. Uit politieonderzoek blijkt dat de drie bewoners al voor de brand om het leven zijn gebracht. Er is sprake van een gezinsdoding. 

Het hele weekend hebben medewerkers van Forensische opsporing onderzoek gedaan naar de woningbrand. Waarnemend burgemeester Jacques Niederer reageert geschokt. ,,Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en overige betrokkenen.’’

Eerder meldde deze nieuwssite al dat bewoners Jan en Lenie en hun dochter Leja vermoedelijk om het leven waren gekomen. De politie bevestigt nu dat het inderdaad gaat om de man (64) en vrouw (58) met hun 20-jarige dochter, die in het huis woonden. De slachtoffers zijn voor de brand om het leven gebracht. Met deze conclusies sluit de politie het onderzoek af. 

Groot alarm geslagen

Even na 08.00 uur werd vrijdag groot alarm geslagen bij het huis, nadat een voorbijganger de brand had opgemerkt. Buren hebben geprobeerd de bewoners te wekken. De brandweer rukte massaal uit met vier bluswagens en een hoogwerker. Ook een traumahelikopter werd ingezet. Voordat er begonnen kon worden met blussen, moesten de rolluiken worden opengeknipt. 

De politie meldde binnen een half uur het overlijden van de twee slachtoffers. Om 10.00 uur is een derde dodelijk slachtoffer gevonden. Afgelopen zondag hebben vrienden, oud-klasgenoten en -collega’s van de drie slachtoffers van de brand in Duiven een kaarsje gebrand in de witte kapel in Duiven.

Vragen over zelfmoord? Bel 0900-0113 of ga naar de website 113.nl om (anoniem) te chatten.

Bekijk hieronder beelden van het onderzoek naar het incident in Duiven.

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.