Volledig scherm
© Koen Verheijden

Familie Ivana Smit stapt naar de rechter in de VS

De familie van het in Maleisië omgekomen model Ivana Smit begint in de Verenigde Staten een civiele procedure tegen het Amerikaanse echtpaar dat volgens de familie betrokken is bij haar dood. De nabestaanden en hun advocaat kondigden dat donderdag aan in het tv-programma M. 

Het paar, Alexander en Luna Johnson, verblijft momenteel in Miami in de Verenigde Staten, zo heeft journalist Thijs Zeeman ontdekt. Hij filmde een confrontatie met Luna op straat en stelde haar vragen over de kwestie.

Het stel was tijdens het onderzoek naar de dood van Smit van de radar verdwenen. De 18-jarige Nederlandse werd in december 2017 naakt gevonden na een val van de twintigste verdieping van het flatgebouw, waar de Johnsons woonden. Smit was in hun appartement. Het Amerikaanse stel werd na hun ondervraging vrijgelaten en werkte niet mee aan het onderzoek van de rechtbank in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur om te bepalen of vervolging zou worden ingesteld.

Kijk hier naar het fragment uit M:

  1. LIVE | Geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’, dodental VS stijgt weer

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.