Volledig scherm
Jack Keijzer in 2007 © AD Archieffoto

Explosie bij huis moordenaar in Bovenkarspel

Bij een woning in Bovenkarspel is vandaag de voordeur opgeblazen. Het zou gaan om het huis van Emile T., die op Koninginnedag 2007 de toen zestienjarige Pascal Keijzer had vermoord. T. werd veroordeeld tot vijftien jaar cel en kwam vorig jaar op vrije voeten.

T. keerde na vrijlating terug naar zijn oude huis, niet ver van de moeder van zijn slachtoffer. Er is waarschijnlijk vuurwerk naar binnen gegooid. ,,Het is niet onverwacht dat dit gebeurt. We vragen hem al maandenlang om te verhuizen en hij doet het niet. Wij zijn boos daarover, de familie is boos daarover, vrienden zijn héél erg boos daarover'', zegt Pascals vader, Jack Keijzer, tegen de regionale zender NH Nieuws.

Keijzer weet niet wie achter de explosie zit, maar zegt dat het hem niet zou verbazen als het vrienden van zijn zoon waren. ,,Maar goed, het kan ook uit een hele andere hoek komen. Daar hebben we werkelijk waar geen idee van.''

Keijzer verloor vorig jaar ook zijn tweede zoon Remy. Die kon niet omgaan met de moord op zijn broer en pleegde zelfmoord. ,,Ik stortte in elkaar als een marionetpop'', zei Keijzer daar een halfjaar geleden tegen deze site over.