Volledig scherm
Drugsdealen op straat © ANP Roos Koole

Even snel coke scoren op straat voor ADE? Oplichting op de loer

Mensen die in Amsterdam op straat proberen coke aan te schaffen, lopen groot risico te worden opgelicht. Dat meldt BNNVARA-programma Drugslab. 

Presentator Bastiaan Rosman nam de proef op de som en kocht in totaal drie zakjes coke van elk een gram bij straatdealers voor 60 euro per stuk. Maar in twee van drie bleek helemaal geen cocaïne te zitten.

In slechts een pakje zat cocaïne, maar niet meer dan 0,1 gram. Verder bevatten de pakjes lidocaïne, levamisol en suiker. Lidocaïne wordt gebruikt bij pijn en jeuk en maakt de huid gevoelloos. Levamisol is een anti-wormenmiddel voor dieren. Bij langdurig gebruik door mensen treden ernstige bijwerkingen op.

  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die willen terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.