Broedvogels op een wadplaat, op de achtergrond is aardgasproductieplatform van de NAM op de Noordzee bij Ameland.
Volledig scherm
PREMIUM
Broedvogels op een wadplaat, op de achtergrond is aardgasproductieplatform van de NAM op de Noordzee bij Ameland. © Hollandse Hoogte / Sijmen Hendriks

Europa en VS oefenen sinds de oorlog druk uit op Nederland om meer gas te leveren

Zowel Europa als de Verenigde Staten oefenen druk uit op Nederland om meer gas te leveren. Naast gas uit Groningen - tot dusver een no go - valt het oog op gas onder de Noordzee.

0 reacties

 1. ‘Geroofde’ miljoenendiamant is van wereldberoemde ontwerper: ‘Grootste steen van de hele beurs’
  27 miljoen euro

  ‘Geroofde’ miljoenen­di­a­mant is van wereldbe­roem­de ontwerper: ‘Grootste steen van de hele beurs’

  Het collier dat dinsdag vermoedelijk is gestolen op de kunstbeurs in Maastricht, is van de in Amerika geboren Joël Arthur Rosenthal, een van de grootste en meest gerespecteerde juwelenontwerpers ter wereld. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman zegt, op basis van ‘meerdere bronnen uit de scene‘, dat het collier met daarin een kanariegele diamant zou zijn buitgemaakt. ,,Het gaat hier om de grootste en meest waardevolle steen van de beurs.” De kunstbeurs wil het bericht bevestigen noch ontkennen.
 2. Rutte na doorbreken politieblokkade huis minister Van der Wal: ‘Politie zal optreden tegen misdragende boeren’
  met video's

  Rutte na doorbreken politie­blok­ka­de huis minister Van der Wal: ‘Politie zal optreden tegen misdragen­de boeren’

  Voor de tweede dag op rij stond dinsdagavond een groep boeren aan de deur bij stikstofminister Christianne van der Wal. De boeren slaagden erin langs de politieblokkade het terrein van de woning in Hierden op te komen. Bij de woning werd met vuurwerk gegooid. De politie zal optreden tegen boeren die zich op dergelijke wijze misdragen, zegt premier Mark Rutte.