De familie Smiesing is zó fan van FC Utrecht dat ze naar iedere thuiswedstrijd gaat. Maar daar moet ze wel in totaal zeven uur voor rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Smiesing is zó fan van FC Utrecht dat ze naar iedere thuiswedstrijd gaat. Maar daar moet ze wel in totaal zeven uur voor rijden. © AD/Rachel van Kommer

Elke twee weken zeven uur en 660 kilometer rijden, deze familie heeft het over voor haar club FC Utrecht

De afstand van stadion de Galgenwaard naar het huis van de familie Smiesing? 330 kilometer en 3,5 uur rijden. En toch weerhoudt het moeder Chantal, haar drie kinderen en opa Henk er niet van om elke thuiswedstrijd naar hún club te komen. Ook vandaag zit het gezin weer op zijn vaste plek in het stadion. ,,Als ik er niet kan zijn, zit ik huilend voor de tv.”

  1. Justitieminister Yeşilgöz knipt bij Op 1 haar af als steun aan Iraanse vrouwen

    Justitiemi­nis­ter Yeşilgöz knipt bij Op 1 haar af als steun aan Iraanse vrouwen

    Uit solidariteit met de vrouwen in Iran die demonstreren voor meer vrijheid, heeft minister van Justitie Dilan Yeşilgöz donderdagavond in de uitzending van Op 1 een stuk van haar haar afgeknipt. Ze deed dat naar aanleiding van een actie van de Turks-Nederlandse columniste en presentatrice Yesim Candan, die bekende vrouwen oproept de schaar in het haar te zetten als steunbetuiging aan de Iraanse vrouwen. Zelf knipte tafelgast Candan eveneens een deel van het haar af. Ook Op 1-presentatrice Fidan Ekiz zette in de uitzending de schaar in de lokken.