Agent met dienstwapen. Inzet: Mastino napoletano.
Volledig scherm
PREMIUM
Agent met dienstwapen. Inzet: Mastino napoletano. © Venema Media/HC

Eigenaren van doodgeschoten hond zijn aangeslagen: ‘Ineens is het stil in huis’

De politie heeft vanochtend een hond doodgeschoten in 's-Heerenberg. Het dier zou een kleinere hond hebben gegrepen. Toen de politie ter plaatse kwam, schoot een agent de hond neer nadat deze hem en een collega wilde aanvallen. ,,Hij was nooit agressief. En nu is hij dood.”  

 1. Nog meer buien en wateroverlast op komst, veel schade in zuiden België en Noord-Frankrijk
  VIDEO

  Nog meer buien en waterover­last op komst, veel schade in zuiden België en Noord-Frank­rijk

  De astronomische zomer begint vandaag, maar daar is momenteel weinig van te merken. Er is al heel wat regen uit de lucht komen vallen en er is nog meer hemelwater op komst. De meteorologen van Weerplaza waarschuwen dat dit zeer lokaal kan leiden tot wateroverlast. Ook in het zuiden van België en het noorden van Frankrijk hebben hevig onweer en harde wind geleid tot veel schade en overlast.
 2. LIVE | ‘Coronasituatie is in geen enkele regio nog ‘zeer ernstig’, bedrijven krijgen belasting-uitstel
  CORONAVIRUS

  LIVE | ‘Coronasi­tu­a­tie is in geen enkele regio nog ‘zeer ernstig’, bedrijven krijgen belasting-uit­stel

  De daling van het aantal coronabesmettingen heeft afgelopen week weer fors doorgezet. In totaal testten 5714 mensen positief, 36 procent minder dan een week eerder. De weekcijfers van dinsdag maken opnieuw duidelijk dat het aantal ziekenhuisopnames scherp daalt. De risiconiveaus in Nederland zijn dinsdag verlaagd, nu het aantal coronagevallen blijft dalen. Het hoogste risiconiveau, ‘zeer ernstig’, geldt nergens meer. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.