Volledig scherm
Eftelin-attractie Baron 1898 liep woensdagmiddag vast door een technische storing. © ANP

Eftelingattractie Baron 1898 valt uur lang stil op hoogte van ‘om en nabij 30 meter’

KAATSHEUVEL - Attractie Baron 1898 is woensdagmiddag op een hoogte van 'om en nabij dertig meter’ vastgelopen. De duikachtbaan, die op 1 juli 2015 in de Efteling geopend werd, kwam een uur lang stil te staan door een technische storing. De attractie werd succesvol ontruimd, meldt een persvoorlichter.

Wat die technische storing precies inhield, kan de persvoorlichter van het Kaatsheuvelse pretpark niet vertellen. ,,Op de lift naar boven kwam de attractie stil te staan. Vanaf dat moment, todat alle inzittenden er uit zijn gehaald, stond de attractie een uur vast. Ik heb net begrepen dat de Baron inmiddels leeggehaald is. Alle inzittenden zijn op een veilige manier door medewerkers uit de Baron gehaald en naar buiten begeleid", klinkt het. 

Inmiddels wordt de attractie weer opgestart. Volgens de woordvoerder kunnen bezoekers de achtbaan op korte termijn weer in. 

Vorig jaar zaten Eftelingbezoekers twintig minuten vast in de achtbaan. 

  1. Justitie in zaak abortusmoord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geaborteerd worden

    Justitie in zaak abortus­moord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geabor­teerd worden

    In de rechtbank in Amsterdam dient vandaag de eerste pro forma-zitting in de bizarre zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen. Justitie lijkt ervan overtuigd dat verdachte Dennis een meisje wilde en geen jongen en dat hij daarom zijn vriendin zwaar onder druk zette abortuspillen in te nemen. Ook al toen ze nog in Brazilië was.