Volledig scherm
© ANP XTRA

Eerste hulp van ziekenhuis in Amsterdam urenlang dicht vanwege explosiegevaar

updateDe spoedeisende hulp van het ziekenhuis OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis) in Amsterdam is vandaag urenlang gesloten vanwege een brand afgelopen nacht. Naast het gebouw was een ambulance, waarin gasflessen lagen, in brand gevlogen waardoor sprake was van explosiegevaar.

Door de gevaarlijke situatie moesten alle patiënten worden overgebracht naar een veilige locatie. Mensen die van plan waren naar de SEH in het OLVG te komen werd geadviseerd zich op een andere locatie te melden. Patiënten op andere afdelingen liepen volgens het ziekenhuis geen gevaar. 

De ambulance had waarschijnlijk een volle benzinetank. Rond 7.00 uur was het vuur geblust, maar er bleef een rokerige lucht hangen. Ook de huisartsenpost bleef daarom gesloten, in afwachting van metingen en het reinigen van de luchtkanalen.De SEH kon pas weer open als de lucht gezuiverd was. ,,Het luchtbehandelingssysteem is vervuild en kan de lucht op de SEH niet meer goed zuiveren”, zo liet het ziekenhuis eerder vandaag via sociale media weten.

De SEH is vanaf 16.00 uur weer open, de huisartsenpost om 17.00 uur. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
© anp