Volledig scherm
PREMIUM
© Nynke de Jong. © Joost Hoving

Eén opmerking van Frits Spits bleef hele weekend hangen

columnNynke de Jong schrijft vier keer per week over wat haar bezighoudt.

Wie heeft er dit weekend niet een diepe zucht geslaakt bij het lezen van het interview dat Anniek van den Brand hield met radiopresentator Frits Spits? Frits, de man die zichzelf aan zijn eigen haren uit het moeras trekt nu zijn Greetje er al een jaar niet meer is. Die eerlijk en oprecht vertelt hoe het gaat, die geen mooi weer speelt. Het gaat gemiddeld, de glans is er heel duidelijk vanaf. Frits wil over Greetje praten, want zo blijft zij bij hem. En dus schreef hij een boek over haar, en over rouw, en over de liedjes die daar volgens hem bij passen.

Eén opmerking uit het geweldige gesprek resoneerde het hele weekend in mijn hoofd. “Dat het gewone heel speciaal wordt, dat is het mooie van van elkaar houden. Daar gaat het in het dagelijks leven veel te weinig over, dat zie ik nu heel scherp.”

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.