De begrafenis van de doodgeschoten broers Taminiau, die werden vermoord omdat ze toevallig getuige waren van een liquidatie.
Volledig scherm
De begrafenis van de doodgeschoten broers Taminiau, die werden vermoord omdat ze toevallig getuige waren van een liquidatie. © ANP

Een liquidatie van vier mensen is nagenoeg uniek in Nederland

Vier slachtoffers tijdens één liquidatie zoals gisteren in Enschede  gebeurde, is vrij uniek in Nederland. Eric Slot van de site moordatlas.nl kan in zijn database slechts één geval vinden dat er op lijkt: in 1998 werden in Hilvarenbeek ook vier mannen het slachtoffer van één liquidatie. Maar twee slachtoffers waren toevallige passanten.

  1. Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank
    rechtszaak

    Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank

    Een 12-jarige jongen uit Groningen mag van de rechter een coronavaccin krijgen, tegen de wil van zijn vader. De middelbare scholier wil zich graag laten vaccineren tegen het virus zodat hij veilig zijn oma kan bezoeken, die vanwege uitgezaaide longkanker op sterven ligt. Zijn vader wil daar niets van weten, omdat hij vreest voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn. De rechter heeft de jongen alsnog toestemming gegeven.