Ali Speksnijder
Volledig scherm
PREMIUM
Ali Speksnijder © Olaf Kraak/Shutterstock

Een brief aan de moordenaar van mijn broer: heb je weleens aan ons gedacht?

Nabestaanden van moordslachtoffers die de zaak van hun geliefden in cold cases zagen veranderen, lopen op 1 juni samen een stille tocht. Ze willen aandacht vragen voor hun lot. In aanloop naar de tocht schreven ze brieven aan de moordenaars, die nog altijd vrij rondlopen. 

Soms zegt ze tegen zichzelf: ,,Kom op Aal, ’t is nu zeventien jaar geleden en die brief heb je nu honderd keer gelezen.’’ Toch schiet Ali Speksnijder (53) nog steeds vol als ze vertelt over de moord op haar broer Cornelis, in de supermarkt die hij had overgenomen van zijn vader. Op die plek liet hij zeventien jaar geleden het leven. Hij stond nog zo vol in het leven, denkt ze als ze de foto ziet waarop Cornelis bij een kart te zien is. Het was zijn grote hobby.

  1. LIVE | Geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’, dodental VS stijgt weer

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.