Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Echte ramptoeristen zijn pas tevreden als het dak van de buren wegwaait

Nynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

Het heeft ook iets van voorpret, dat geef ik meteen toe. Zonder schuldgevoelens je plannen buiten de deur afzeggen, ‘omdat Willemijn Hoebert het zegt’. Om vervolgens in je huispak voor de schuifpui af te wachten totdat de hond van de buren door de tuin zou waaien.

Dat is voorpret. Maar er zijn ook mensen die teleurgesteld zijn wanneer een Storm Des Doods niet aan hun verwachtingen voldoet. Terwijl er deze keer genoeg gebeurde. Er stortte een dak van een koeienstal in. In Rotterdam moesten veertig woningen worden ontruimd vanwege een loskomend dak. Omgewaaide bomen op huizen, op snelwegen, op auto’s. Vliegtuigen die op Schiphol wilden landen, maar daar pas na een paar pogingen in slaagden, mét vol gekotste zakjes.

 1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na corona-uitbraak op verpleegafdeling

  Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

  Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.
 2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
  TV-SHOW NL NA CORONA

  Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

  Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.