Duizenden mensen verwacht op ‘project X-feest’ Gelderse YouTuber (16); gemeente grijpt in

De gemeente Heumen (Gelderland) heeft een streep gezet door een ‘illegaal’ jongerenfeest in Malden. Vlogger Doran Fleuren (16) kondigde voor 22 augustus een party in zijn achtertuin aan, waarop hij ‘meer dan 3.000 gasten’ verwachtte.

 1. LIVE | Zorgminister De Jonge: We doen ons best, maar het virus doet het beter

  LIVE | Zorgminis­ter De Jonge: We doen ons best, maar het virus doet het beter

  Het kabinet grijpt hard in om de snelle groei van het aantal coronabesmettingen te stoppen. Vanaf dinsdagavond 18.00 uur wordt het leven in heel Nederland voor drie weken verder aan banden gelegd, kondigde premier Mark Rutte in een vervroegde persconferentie aan. Het aantal besmettingen is in de afgelopen 24 uur gestegen met 2914. Ziekenhuizen moeten dit weekend al reguliere zorg afschalen, meldt Ernst Kuipers. Lees in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. Hele Nijmeegse vriendengroep met corona besmet op bierfestival buiten: ‘Onderling let je niet zo op’
  PREMIUM

  Hele Nijmeegse vrienden­groep met corona besmet op bierfesti­val buiten: ‘Onderling let je niet zo op’

  NIJMEGEN Ze is er enorm van geschrokken. Het was een gezellig avondje met vrienden naar een bierfestival in Nijmegen. In de buitenlucht, op een heerlijke nazomer-zaterdagavond. En nu blijken elf van de twaalf vrienden besmet te zijn. Allemaal jonge mensen van eind twintig, begin dertig. Zij zelf óók. Dus zó snel kan het corona-virus om zich heen grijpen. Ook buiten.
 3. Rechtbank legt celstraffen tot 10 jaar in proces rond aanslag op Telegraafgebouw
  VIDEO

  Rechtbank legt celstraf­fen tot 10 jaar in proces rond aanslag op Telegraaf­ge­bouw

  De rechtbank in Amsterdam heeft maandag straffen opgelegd, uiteenlopend van een geldboete tot tien jaar cel, aan acht leden van een criminele bende, die een aanslag pleegde op het gebouw van De Telegraaf en zich daarnaast toelegde op autodiefstallen. De rechtbank sprak vier verdachten vrij voor betrokkenheid bij de aanslag. Justitie eiste eerder tot twaalf jaar cel tegen de groep veelal jonge Amsterdammers.