Drie motorrijders overlijden bij verschillende ongevallen

VideoDrie motorrijders zijn vandaag om het leven gekomen bij verschillende ongevallen. Die vonden plaats in Putten, Alkmaar en Woerden.

Het dodelijke slachtoffer in Putten (Gelderland) was een 37-jarige man uit Ermelo. Hij kwam volgens de politie in botsing met een afslaande auto. Het ongeluk gebeurde op de Oude Rijksweg (N303). De automobilist moest volgens standaardprocedure mee naar het bureau.

In Alkmaar kwam een motorrijder om het leven door een botsing op de Kanaalkade. Ook deze man reed tegen een afslaande auto.

Bij Woerden (provincie Utrecht) raakte de motorrijder te water langs het Rietveld (N458). Diverse hulpdiensten en omstanders boden hulp, maar het slachtoffer overleed ter plaatse, zo meldt de politie.

Een traumahelikopter arriveert bij de plek langs de N458 bij Woerden waar een motorrijder verongelukte.
Volledig scherm
Een traumahelikopter arriveert bij de plek langs de N458 bij Woerden waar een motorrijder verongelukte. © 112Media Utrecht
  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”