De militairen Henry Hoving (l) en Kevin Roggeveld kwamen op 6 juli 2016 om tijdens een oefening in Mali. Dat gebeurde toen de granaat van een 60-millimeter-mortier ontplofte.
Volledig scherm
De militairen Henry Hoving (l) en Kevin Roggeveld kwamen op 6 juli 2016 om tijdens een oefening in Mali. Dat gebeurde toen de granaat van een 60-millimeter-mortier ontplofte. © Corné Sparidaens

Dood Henry (29) en Kevin (24) na mortierongeluk Mali opnieuw onderzocht


De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heropent het onderzoek naar het mortierongeluk in Mali waarbij twee Nederlandse militairen in 2016 omkwamen en een derde ernstig gewond raakte. De nabestaanden reageren opgelucht: ,,Eindelijk worden we gehoord.”

  1. Wie redde jou uit de brand tijdens de staking van het streekvervoer?
    oproep

    Wie redde jou uit de brand tijdens de staking van het streekver­voer?

    Vijf dagen lang staken de chauffeurs in het streekvervoer. Stakingen zorgen vaak voor overlast - een belangrijk tentamen, een ziekenhuisbezoek of een uitvaart kan op de tocht komen te staan. Gelukkig staan er in tijden van nood altijd redders op. Wij zijn naar hen op zoek. Welke creatieve oplossingen heb jij bedacht om deze week alsnog van A naar B te komen? Wie redde jou uit de brand? Stuur hieronder je verhaal in en wie weet zie je jouw inzending binnenkort terug op deze site of in de krant.