John Cleese in de epsiode 'The Germans' uit de Britse comedyserie Fawlty Towers.
Volledig scherm
John Cleese in de epsiode 'The Germans' uit de Britse comedyserie Fawlty Towers. © BBC

‘Don’t mention the war’ uit bekende Britse serie Fawlty Towers komt in de Van Dale

De wereldberoemde quote ‘Don’t mention the war’ uit de omstreden aflevering van de Britse hitkomedie Fawlty Towers krijgt een plekje in de Van Dale. Dat heeft hoofdredacteur Ton den Boon van het woordenboek bekendgemaakt in het radioprogramma Volgspot. De serie werd in 2000 verkozen als het beste Britse televisieprogramma van de 20ste eeuw.

 1. John Cleese woest; Britten halen aflevering Fawlty Towers offline
  Update

  John Cleese woest; Britten halen aflevering Fawlty Towers offline

  Een aflevering van de legendarische sitcom Fawlty Towers waarin de oneliner ‘don’t mention the war’ verschillende keren voorbij komt, is niet meer te zien op de BBC-streamingdienst UKTV. De uitzending lijkt na Little Britain het volgende slachtoffer van de Britten nu oud materiaal massaal opnieuw wordt beoordeeld vanwege mogelijk ongepaste inhoud. Bedenker en hoofdrolspeler John Cleese haalt hard uit naar de BBC.
 2. BBC krabbelt al terug: omstreden aflevering Fawlty Towers komt weer online
  Play

  BBC krabbelt al terug: omstreden aflevering Fawlty Towers komt weer online

  De inmiddels beruchte ‘Don’t mention the war’-aflevering van sitcom Fawlty Towers, die eerder deze week nog offline werd gehaald vanwege ‘racistische uitlatingen’, zal binnenkort weer te bekijken zijn. Dat maakt UKTV, de Britse streamingdienst in handen van de BBC, bekend in een verklaring. Het verwijderen van de bewuste episode lokte heel wat reacties uit, met onder meer hoofdrolspeler John Cleese die zijn ongenoegen liet blijken.