Volledig scherm
De Schepenmakersdijk in Edam. © Google streetview.

Dode zwerver in kliko niet door misdrijf om het leven gekomen

De 39-jarige man uit Muntendam die in Edam levenloos ondersteboven in een kliko werd gevonden, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat maakte de politie bekend. Het is niet duidelijk hoe de man precies in de afvalbak terecht is gekomen en waar hij aan is overleden. Hij leidde volgens de politie ‘een zwervend bestaan’.

Het lichaam van de man werd vandaag tegen het middaguur aangetroffen in een vuilcontainer aan de Schepenmakersdijk in Edam, een kleine stad naast Volendam. De groene kliko waarin het stoffelijk overschot werd aangetroffen stond op de binnenplaats van het monumentale vergadercomplex van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. 

De vondst van de dode man zorgde voor veel beroering in het kleine Edam. Buurbewoners reageerden geschokt. Er werd druk gespeculeerd over wat er gaande was. Volgens de politie is nu uit onderzoek gebleken dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. ,,De doodsoorzaak is nog niet duidelijk, maar het was geen misdrijf. De man leidde een zwervend bestaan en het is ons niet duidelijk hoe hij in de kliko terechtgekomen is. Omdat het geen misdrijf is, houdt het nu bij ons op. Het is in ieder geval een triest verhaal’’, aldus woordvoerster Jamy-Lee Roy van de politie in Noord-Holland. 

  1. Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolopdracht’
    PREMIUM
    video

    Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolop­dracht’

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.