Dode steekincident Alphen is 16-jarige jongen, 18-jarige vast

Bij het steekincident in een woning in Alphen aan den Rijn is een 16-jarige jongen uit Amsterdam om het leven gekomen. Dat heeft de politie zondag laten weten. Een 18-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn is aangehouden.

Het 16-jarig slachtoffer was in de nacht van zaterdag op zondag uit de woning gevlucht en werd aangetroffen in de directe omgeving. De politie startte direct met reanimatie, maar dat mocht niet baten. Hij overleed aan zijn verwondingen. 

Drie andere mensen raakten gewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Amsterdam en een 53-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn buiten levensgevaar. Een 17-jarige voorbijganger bij de woning raakte lichtgewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld bij de huisartsenpost.

Op dit moment is nog onduidelijk waarom de verdachte de slachtoffers heeft neergestoken. Het eerste onderzoek wijst erop dat het plaatsvond in relationele sfeer. 

De politie had tot vroeg in de ochtend het Topaasplantsoen en een deel van de omgeving afgesloten met lint. Bewoners vertellen dat ze niks gehoord hebben. ,,Ik lag op bed en hoorde veel lawaai. Toen ben ik naar buiten gegaan en hoorde ik wat er gebeurd was”, vertelt een van hen.

Een hangplek voor jongeren bij het Topaasplantsoen.
Volledig scherm
Een hangplek voor jongeren bij het Topaasplantsoen. © Merel Klijzing