Volledig scherm
Maarten Brante

Dode baby bij Sloterplas is pasgeboren jongetje

De overleden baby die woensdagavond werd gevonden bij de Sloterplas in Amsterdam is een pasgeboren jongen. Het kindje lag in een tas en had een rompertje aan, zo meldt de politie vandaag. Het kind is vermoedelijk voldragen.

Direct na de vondst is de politie een grootschalig onderzoek gestart. Forensische rechercheurs hebben ter plekke de omgeving onderzocht. Volgens de politie is de doodsoorzaak van de baby op dit moment onduidelijk.

Een wandelaar vond het lichaam van de baby rond 18.00 uur tijdens het uitlaten van zijn hond bij de oostoever van de Sloterplas.

Vragen
De recherche is op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien bij de Sloterplas, die de tas mogelijk al eerder zagen liggen of hebben gezien dat mensen hem hier achterlieten. Ook wil de politie in contact komen met mensen bij wie in de omgeving recent iemand hoogzwanger was, maar waar sinds de bevalling nog geen baby is gezien.

Ook doet ze een beroep op de medische wereld zich te melden, mocht het kindje onder begeleiding van professionele zorgverleners ter wereld zijn gekomen. Wie hier vanwege het medisch beroepsgeheim over twijfelt, kan zich richten tot het adviesorgaan van zijn medische beroepsgroep of bellen met Meld Misdaad Anoniem, aldus de politie.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
    Video

    Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

    Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’