Het Gerrit Komrij College in Winterswijk.
Volledig scherm
Het Gerrit Komrij College in Winterswijk. © Google Streetview

Docent ontslagen om dickpics in brugklas Winterswijk

Een docent van het Gerrit Komrij College (GKC) in Winterswijk wordt ontslagen nadat er eerder deze week zogeheten dickpics van zijn telefoon zichtbaar waren in een klaslokaal. De docent gaf les aan leerlingen van 12 en 13 jaar uit de brugklas en wilde foto’s van zijn telefoon laten zien op een groot scherm in de klas. Daarbij werden ook plaatjes van een mannelijk geslachtsdeel zichtbaar.

Onduidelijk is of het foto’s van zijn eigen geslachtsdeel waren. Rector Sjef Lommen van het GKC zegt dat na het incident de veiligheid van de leerlingen op school niet gegarandeerd kan worden bij de docent. ,,Daarom is besloten afscheid te nemen van hem”, zegt Lommen. ,,De ouders van alle leerlingen hebben een brief gekregen waarin dat staat.”

De docent werkte volgens rector Lommen al zo’n tien jaar op de Winterswijkse middelbare school en was van onbesproken gedrag. Dat is echter geen reden hem op termijn te laten terugkeren. ,,De docent heeft de integriteitscode van de school overtreden en het vertrouwen beschaamd. Dat had niet mogen gebeuren. Wij staan voor de veiligheid van onze leerlingen en ouders moeten daar op kunnen vertrouwen”, zegt Lommen.

Welk vak de docent gaf en welke leeftijd hij had laat Lommen in het midden, vanwege de privacy van de man. ,,Dit signaal is duidelijk genoeg en daar laten we het bij.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en download onze app:

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.