Bezoekers van een dancefestival op het evenemententerrein van Walibi Holland tijdens een Fieldlab-experiment, eerder dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers van een dancefestival op het evenemententerrein van Walibi Holland tijdens een Fieldlab-experiment, eerder dit jaar. © ANP

Dit festival verkocht net 750 tickets: 'Puur geluk natuurlijk, dat we net binnen de nieuwe regels vallen’

Naar festivals die nog wél kunnen doorgaan met de regels die het kabinet vandaag bekendmaakte, moet je met een vergrootglas op zoek - letterlijk haast. ,,Ken jij festivals met minder dan 750 bezoekers? Ik niet!”

 1. De erehaag brult en jankt bij het afscheid van Den Boet
  PREMIUM

  De erehaag brult en jankt bij het afscheid van Den Boet

  AMMERZODEN - Kippenvel. Het is rond half elf als in Ammerzoden honderden motorrijders in de erehaag hun machines starten en flink gas geven. Het klinkt haast als een treurzang; het jankt en brult in alle toonsoorten. Een indrukwekkend eerbetoon aan Boet van Dulmen, die in zijn leven als motorracer zelf zoveel mensen kippenvel bezorgde. Uit het hele land hebben mensen gehoor gegeven aan de oproep om naar Ammerzoden te komen voor het vaarwel.
 2. Ranja en knakworst in het ziekenhuis, ‘dat kan echt niet’. Dit is de strijd van huisarts Iris
  PREMIUM

  Ranja en knakworst in het ziekenhuis, ‘dat kan echt niet’. Dit is de strijd van huisarts Iris

  Knakworst en kroket in het ziekenhuis, kan dat? Iris de Vries (37) uit Zwolle vindt van niet. Ze is voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl en moeder van een zoon van 4. Toen hij plots in het ziekenhuis belandde, kreeg hij ranja en knakworst aangeboden en kon zij kiezen tussen een saucijzenbroodje en een kroket. ,,Verbijsterend. Een ziekenhuis moet het goede voorbeeld geven.”