Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Dierenarts werkt nu bij Varkens in Nood: ‘Onzinnig om vooral boeren de schuld te geven’

Stalbranden, zieke dieren, weinig opbrengst. De varkenssector zit in de hoek waar de klappen vallen. Frederieke Schouten werkte als dierenarts zeven jaar lang tussen de varkens en zag veel dierenleed. Nu werkt ze bij dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier&Recht en probeert ze als actievoerder het welzijn van miljoenen varkens in Nederland te verbeteren. ‘Het is onzinnig om alle schuld bij de boeren te leggen.’ 

De meest openhartige gesprekken met varkensboeren voerde Frederieke Schouten toen ze vertelde te stoppen als veearts. Jarenlang liep Schouten (39) rond in varkensstallen met als doel de dieren zo gezond mogelijk te houden. Maar na zeven jaar vond ze het genoeg. Schouten had te veel staldieren gezien met een miserabel leven. Ze gooide het roer om en werkt nu als dierenbeschermer bij Varkens in Nood en Dier&Recht in Amsterdam. 

  1. Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie
    Update

    Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieru­zie

    Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.