Denker des Vaderlands Daan Roovers.
Volledig scherm
PREMIUM
Denker des Vaderlands Daan Roovers. © Pim Ras

Denker des Vaderlands: ‘Mark Rutte mag echt tevreden zijn’

InterviewDoor de coronacrisis is in Nederland weinig meer zoals het was. Voor de bevolking is dat ingrijpend, ziet ook filosofe en Denker des Vaderlands Daan Roovers. ,,Mijn conclusie? We kunnen veel meer dan we dachten.”

Ook bij de Denker des Vaderlands thuis in Amsterdam is het een rommeltje, bekent Daan Roovers. ,,Ik werd vanochtend wakker en ik wist niet meer of het maandag, dinsdag, woensdag of donderdag was. Normaal zou ik nu in de trein zitten, op weg naar een voordracht in Dalfsen of zo, ik noem maar wat. Nu staat alles stil, mijn agenda is in één klap leeg. Heel gek, maar ergens was het ook wel een opluchting.”

 1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na corona-uitbraak op verpleegafdeling

  Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

  Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.
 2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
  TV-SHOW NL NA CORONA

  Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

  Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.