Delano G. zocht de eeuwige roem: 'Waar ging het mis?’

Verdachte schutterDe vermoedelijk schutter van de aanslag op Peter R. de Vries hoopte ooit door te breken als danser of rapper. Hij deed mee aan een dansprogramma op tv en had een eigen muzieklabel, maar een grootheid werd hij niet. Delano G. (21) uit Tiel gleed af naar de criminaliteit, maar krijgt nu alsnog landelijke bekendheid.

 1. Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan junior So You Think You Can Dance
  PREMIUM

  Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan junior So You Think You Can Dance

  ,,Ouders willen mij op het rechte pad. Maar ik ben op het dievenpad, want ik wil uit deze crisis.” De 21-jarige Delano G. uit Tiel droomde ooit van een carrière als rapper en nam in 2013 op 13-jarige leeftijd als kandidaat deel aan de televisieshow van RTL So You Think You Can Dance - The Next Generation. Nu hij wordt verdacht van de moordpoging op Peter R. de Vries krijgt hij op een andere manier landelijke bekendheid.
 2. Veehouder vol onbegrip na inbeslagname koeien, paarden, geiten en schapen: 'Ze hebben de pik op ons'
  PREMIUM

  Veehouder vol onbegrip na inbeslagna­me koeien, paarden, geiten en schapen: 'Ze hebben de pik op ons'

  NIEUWLEUSEN - Ja, de stal is oud, de overige onderkomens zijn gammel en hier en daar stonden beesten in de nattigheid. En inderdaad, misschien waren er te veel dieren. Maar de beschuldiging dat het dierenwelzijn op hun erf in het geding zou zijn, dat raakt de familie bij wie woensdag 150 dieren meegenomen werden diep. ,,Wij zorgen goed voor onze dieren. Ze komen niks tekort."