Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Jan Riethof (65) is journalist. Hij heeft een dochter (26) en een zoon (24). Egbert Jan woont in z’n eentje in een huis met drie verdiepingen. © Joost Hoving

De zoon van Egbert Jan woont weer thuis: ‘Ik word er niet gelukkig van’

Egbert JanNa zijn wereldreis trok Yann weer bij zijn vader in. Eén, twee maanden, was de bedoeling. Inmiddels zijn het er zes.

In mijn heg heeft een merelpaar een nest aangelegd. Van Adje (de kat, 17 jaar) heef het gezin niets te vrezen. Ziet ze een vogeltje, dan zakt ze voor de vorm even door haar wrakke pootjes. Daarmee is het ritueel voorbij.

Van vogeltjes word ik sentimenteel, dus ik kijk bewogen toe hoe dappere moeder Merel een kraai wegjaagt. Vader, helemaal in het zwart, brengt hapjes naar het nest, prima rolverdeling.

  1. Ethisch dilemma: mag je knutselen aan het DNA van baby's?
    PREMIUM

    Ethisch dilemma: mag je knutselen aan het DNA van baby's?

    De knapste koppen van Nederland vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied in de Zomeruniversiteit. Vandaag deel 2: De nieuwste gentechnologie brengt mogelijkheden in beeld die lang sciencefiction leken. Biomedisch ethicus Guido de Wert beantwoord vragen als: Hoe ver zijn we nog verwijderd van nare ziektes uit te schakelen in ons dna, baby’s met blauwe ogen op bestelling en voortplanting van twee mensen van hetzelfde geslacht?