Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘De PvdD wil gewoon dat er geen vlees meer wordt gegeten’

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Als ik iets merkwaardigs lees, in de krant of op een website, check ik altijd of het bericht wel deugt, simpelweg door andere bronnen te raadplegen.

Tegenwoordig zijn er veel satirische websites die er een sport van maken om de bizarre realiteit om te zetten in nog groter absurdisme. De ene keer om te amuseren. Soms om alle deelnemers aan een hysterisch debat een spiegel voor te houden.

Toen gisteren bekend werd dat de Partij voor de Dieren de vette hap na het uitgaan wilde verbieden, dan moet u denken aan een broodje kebab of een dürüm, dacht ik dat serieuze media per ongeluk het cabaret van een grappenmaker hadden overgenomen.

  1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

    Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

    Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.