Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘De oprichting van ‘BoerBurgerBeweging’ kan weleens succesvol worden’

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Wie sympathie voor de boeren en hun acties heeft, moet zich gisteren ook een aantal keer op het achterhoofd hebben gekrabd, bijvoorbeeld toen er een foto opdook van een doodskist met daarop de naam ‘Jesse’ – een verwijzing naar de politieke leider van GroenLinks.

Twee weken geleden, toen de guerrillaprotesten gemoedelijk verliepen, met trekkers op het Scheveningse strand, nam de gunfactor voor de agrariërs alleen maar toe. Ze hadden hun boodschap overgebracht en keerden daarna huiswaarts. Basta.

Maar hun chagrijn en ongeduld worden groter, met als gevolg dat niet iedereen zich meer kan beheersen. De deur van een provinciehuis sneuvelde, een agent werd per ongeluk aangereden en er klonken liederlijke teksten over politici.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.