Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming bij het Nationaal Monument Slavernijverleden, tijdens de nationale herdenking van het Nederlands slavernijverleden.
Volledig scherm
Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming bij het Nationaal Monument Slavernijverleden, tijdens de nationale herdenking van het Nederlands slavernijverleden. © ANP KOEN VAN WEEL

De Nederlandsche Bank maakt excuus voor slavernijverleden: ‘Opgericht met geld uit slavenhandel’

keti kotiPresident Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot sprak op de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. 

  1. Ongeloof om vervolging agent die op vrouw spoot met waterkanon: 'Door OM in steek gelaten’
    politiebonden boos

    Ongeloof om vervolging agent die op vrouw spoot met waterkanon: 'Door OM in steek gelaten’

    Binnen de politie is onthutst gereageerd op de beslissing van het Openbaar Ministerie om de agent te vervolgen die tijdens de avondklokrellen in Eindhoven begin vorig jaar een vrouw omverblies met een waterkanon. De politiebonden vrezen dat agenten bij een volgende demonstratie terughoudend zullen optreden en dat dit ten koste zal gaan van hun eigen veiligheid. ,,We voelen ons door het OM in de steek gelaten.”