De Mol wint van Facebook: bitcoin-vonnis zet platform voor het blok

UPDATE / videoFacebook moet misleidende bitcoin-advertenties met BN’ers aanpakken. Het platform kan zich niet verschuilen achter de rol van ‘neutraal doorgeefluik’, zo oordeelde de rechtbank van Amsterdam vanmiddag in een uitspraak met potentieel ingrijpende gevolgen voor social mediabedrijven. ‘Ze kunnen er wèl wat aan doen’.  

Mediaondernemer De Mol sleepte Facebook dit voorjaar voor de rechter omdat zijn naam misbruikt wordt in dubieuze advertenties om bitcoin-investeringen af te troggelen. Al meer dan 150 Nederlanders trapten in de truc en verloren samen bijna twee miljoen euro. De Mol eist striktere maatregelen, onder meer met een ‘filter’ waardoor advertenties niet meer opduiken. Hij wordt gesteund door veel andere BN’ers – zoals Humberto Tan, Jort Kelder en Eva Jinek- van wie de naam en foto’s ook geregeld opduiken in de nepreclame.

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’