Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock/AD fotobewerking

De dodelijkste psychiatrische aandoening en onze oplossing is dwang en fixatie?

column Saskia NoortSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster raakte ontroerd bij het zien van de documentaire Gegijzeld door anorexia. 

Te midden van het polariserende gekrakeel in ons landje, gebeuren er ook andere, minstens even afschuwelijke en schandelijke dingen waar niemand de straat voor op gaat. Ik wil het niet hebben over boeren die met lijkkisten door de stad scheuren, galgen voor provinciehuizen hangen, Jesse Klavers moeder - die twee jaar geleden overleed - voor hoer uitmaken, met hun tractoren deuren forceren en hekken omverrijden en daarmee levens in gevaar brengen, of de klopjacht op een gezin dat jarenlang afgezonderd leefde in afwachting van het einde der tijden. 

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.