Coraline Kooistra (l) in actie op Curaçao. Het 'Nederlandse' eiland zit met de handen in het haar nu corona ook daar is gearriveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Coraline Kooistra (l) in actie op Curaçao. Het 'Nederlandse' eiland zit met de handen in het haar nu corona ook daar is gearriveerd. © Ramsay Soemanta

Curaçao doet er alles aan om uitbraak te voorkomen: ‘Het is overleven’

De stranden zijn leeg, de horeca blijft dicht en de Pontjesbrug ligt er verlaten bij. Om een uitbraak van het coronavirus te voorkomen, worden toeristen van Curaçao geweerd. Dat is bittere noodzaak voor de volksgezondheid, maar een ramp voor de economie van het Caribische eiland. De lokale regering vraagt Nederland om hulp.

Curaçao heeft met 26 bedden op de intensive care onder normale omstandigheden genoeg capaciteit. Maar de gevolgen die een uitbraak van het coronavirus met zich zou meebrengen, gaan het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center ver te boven. Dat risico wilde de regering niet nemen en daarom werden al in een vroeg stadium strenge maatregelen getroffen.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.