Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Connie Palmen verpest voor altijd jouw beeld van de ideale liefde

Nynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

Gisteren was het 25 jaar geleden dat schrijver en interviewer Ischa Meijer stierf. Ineens was Ischa weer overal. Flarden van zijn interviews op televisie, grote portretten in verschillende kranten, een nieuw boek met werk van zijn hand. En geliefde Connie Palmen bij De Wereld Draait Door, om te praten over haar boek over hen: I.M.

Ik las I.M. toen ik een puber was. Ik las die scène over hoe ze elkaar op straat zagen en tegelijkertijd in hun broek poepten. Een raar en vies verhaal, maar zo door Connie Palmen opgeschreven dat ik meteen dacht: dit is echte liefde. Dat wil ik ook.

 1. ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’
  PREMIUM

  ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’

  Een papieren zakje met een aanzicht van Delft, een 9 volt-batterij en een opmerkelijke handtekening. Het zijn drie sporen die de afperser achterliet in tien bombrieven. De politie hoopt dat iemand aanslaat op deze opvallende combinatie en hen zo dichter bij de dader brengt. Maar waarom gebruikte de dader juist dit? Deze afperser lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven, zeggen experts.
 2. Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’

  Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’

  De vervolging van Syriëgangster Ilham B. uit Gouda moet worden stopgezet als het ministerie van Justitie niet kan aantonen dat het zich inspant om de vrouw terug te halen naar Nederland. Dat stelt de rechtbank Rotterdam vanmiddag. Daarmee zouden B. en tientallen andere Nederlandse jihadisten mogelijk hun straf ontlopen als ze ooit terugkomen naar Nederland, aangezien ze niet twee keer voor hetzelfde feit kunnen worden vervolgd.