Volledig scherm
PREMIUM
Marco Borsato treedt op in de Kuip. © BSR Agency

Concertgangers Marco Borsato opgelicht: ‘Koop niet meer via Facebook’

Het is niet verstandig concerttickets te kopen via Facebook, de kans op oplichting is groot. Hiervoor waarschuwen diverse instanties. Talloze concertgangers, waaronder die van Marco Borsato, zijn de afgelopen weken voor soms honderden euro's het schip ingegaan door oplichters die zich voordeden voor iemand anders.

De oplichters ‘hacken’ iemands Facebookaccount en kiezen doelbewust hun slachtoffers uit. In de meeste gevallen gaat het om gebruikers die sociaal zeer actief zijn, veel foto's hebben en vaak informatie uitwisselen met vrienden en familie. De oplichters nemen na het inbreken op hun account tijdelijk hun identiteit aan en doen vervolgens ‘tickets’ in hun naam van de hand. Vaak zonder dat iemand het doorheeft. Wanneer de binnendringers het geld binnenkrijgen, blokkeren ze de koper en laten ze vervolgens niets meer van zich horen.

  1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
    vader schrijft tramschutter

    ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

    René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.