Sander (met bril) en Marijn die een steunfonds voor nabestaanden van verpleegkundigen en artsen hebben opgericht die zijn overlijden aan corona of op de IC zijn beland. Sander Muijs en Marijn Houwert werken in het UMC Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander (met bril) en Marijn die een steunfonds voor nabestaanden van verpleegkundigen en artsen hebben opgericht die zijn overlijden aan corona of op de IC zijn beland. Sander Muijs en Marijn Houwert werken in het UMC Utrecht. © Shody Careman

Chirurgen en BN’ers roepen iedereen op geld te storten voor familie overleden zorgverleners

Nabestaanden van overleden zorgverleners kunnen vanaf vandaag een beroep doen op een steunfonds. Twee chirurgen van het UMC Utrecht roepen alle Nederlanders op om geld te storten voor verzorgenden, verpleegkundigen, doktersassistenten en ambulancemedewerkers die in de frontlinie van de coronazorg staan en daardoor op de intensive care belanden of overlijden. 

  1. Code geel: ook later vandaag zware onweersbuien en wateroverlast
    Video

    Code geel: ook later vandaag zware onweersbui­en en waterover­last

    Het heeft vannacht op een aantal plaatsen flink geonweerd en forse regen- en onweersbuien trekken momenteel over ons land. Het KNMI heeft met het oog op mogelijke blikseminslag, hagel en windstoten code geel afgegeven. Verkeer kan hierdoor hinder ondervinden. De komende uren trekt het onweer naar het noorden, maar later op de dag ontstaan er in het zuiden van het land opnieuw onweersbuien die pas in de avond wegtrekken.