Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

CBR stevent op verlies van 2,4 miljoen euro af

De aanhoudende problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) hebben grote financiële gevolgen. Dit jaar stevent het CBR op een verlies van 2,4 miljoen euro af, volgend jaar wordt een verlies van enkele miljoenen verwacht. Dat meldt de Volkskrant op basis van interne documenten.

De financiële positie van het CBR wordt nijpend als de dienst - zoals de Tweede Kamer wil - een ruimhartiger compensatie gaat betalen aan de vele duizenden gedupeerde klanten, zeggen meerdere bronnen.

Verliezen worden de komende jaren verhaald op het eigen vermogen, waardoor dat ‘onder de afgesproken ondergrens van 7,5 miljoen euro komt’, schrijft directeur bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing in een bericht aan werknemers. De totale uit te keren compensatie is lastig te voorspellen, schrijft de minister. Maar een grove inschatting laat zien dat er tussen de 5 en 10 miljoen euro moet worden uitbetaald.

Het CBR kampt niet alleen met oplopende wachttijden. De chaos is onder meer te wijten aan ict-problemen en een tekort aan keuringsartsen.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.