Boeren met trekkers hebben de toegangswegen richting het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle geblokkeerd. Voor burgemeester Peter Snijders is de maat vol.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren met trekkers hebben de toegangswegen richting het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle geblokkeerd. Voor burgemeester Peter Snijders is de maat vol. © Wilbert Bijzitter

Burgemeester Zwolle wilde eerder ingrijpen bij bezetting distributiecentrum: ‘Grens bereikt’

,,Boeren moeten niet in Zwolle zijn, maar in Den Haag.” Voor de Zwolse burgemeester Peter Snijders is na de bezetting van het distributiecentrum van Albert Heijn gisteren een grens bereikt. Omdat boeren lange tijd hun gang konden gaan, leidde de actie tot lege schappen. ,,Het gaat om de eerste levensbehoeften van mensen.”

  1. ‘Taghi kreeg informatie van corrupte marechaussee’

    ‘Taghi kreeg informatie van corrupte marechaus­see’

    De groep rond Ridouan Taghi beschikte over ten minste één corrupt contact bij de marechaussee op Schiphol. In 2015 heeft die marechaussee 123 keer informatie opgevraagd in de politiesystemen, schrijft NRC Handelsblad vrijdag. Onder de opgevraagde namen bevond zich ook de valse identiteit waarvan Taghi gebruik maakte. Taghi wordt gezien als een van de belangrijkste criminele kopstukken van Nederland en wordt onder meer verdacht van meerdere liquidaties.