Burgemeester Loon op Zand reanimeert verkeersregelaar tijdens Koningsdag: 'Loftuitingen niet nodig'

VIDEOLOON OP ZAND - Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand heeft vrijdagochtend een man gereanimeerd tijdens de Koningsdagfestiviteiten in Loon op Zand. De verkeersregelaar, een vitale man op leeftijd, werd onwel. In het bijzijn van anderen was het Van Aart die overging tot het verlenen van eerste hulp.

De man is weer bij kennis met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het voorval gebeurde op de oprit van Het Witte Kasteel aan de Kasteellaan, waar de festiviteiten plaatsvinden. Alle festiviteiten liepen uit door de reanimatie. 

Reanimatiecursus

Van Aart moest door naar Kaatsheuvel, om de gedecoreerden van de gemeente te huldigen en toe te spreken. ,,Loftuitingen zijn niet nodig", liet ze na afloop van die ceremonie weten. ,,Iedereen zou dit doen. Ik hoop ook dat steeds meer mensen een reanimatiecursus gaan volgen." Van Aart heeft vaker gereanimeerd. Omstanders viel het ook op hoe kalm zij bleef. 

De burgemeester was ook bij Het Witte Kasteel omdat zij eigenlijk om 10.00 uur de festiviteiten zou openen. De opening vond door het incident en de reddingsactie van de burgemeester later plaats.

Van Aart (33) werd vorig jaar geïnstalleerd als de jongste burgemeester van Nederland.

Volledig scherm
Burgemeester Hanne van Aart (in witte jas) belt terwijl ambulancemedewerkers zich over het slachtoffer ontfermen. © Erik Haverhals/FPMB