Volledig scherm
Donderdag werden de vier TaalHelden bekendgemaakt in Den Bosch. De winnaars waren Margriet Swinkels, Gerard Suijkerbuijk, Wim Sabel en Shirley Binda. © Yvonne van Bijnen

Brabantse TaalHelden 2018 bekendgemaakt

De Brabantse TaalHelden zijn donderdag in Den Bosch bekendgemaakt. De winnaars zijn Wim Sabel uit Den Bosch. Shirley Binda uit Breda, Margriet Swinkels uit Helmond en Gerard Suijkerbuijk uit Bergen op Zoom.

In de afgelopen maanden kon iedereen zijn of haar TaalHeld nomineren. Een onafhankelijke jury heeft uiteindelijk deze vier winnaars uitgekozen.

Sabel is TaalHeld geworden in de categorie ‘Taalcursist’, Binda heeft gewonnen in de categorie ‘Taalbegeleider’ en Swinkels en SuijkerBuijk zijn gekozen in de categorie ‘Bruggenbouwer’.

Uit alle provinciale TaalHelden worden in januari 2019 drie landelijke TaalHelden verkozen. Wim Sabel mag Brabant vertegenwoordigen. 

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”